Makaruni makaron z sosem grzybowym morelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj makaronu Makaruni z sosem morelowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 504 kalorie, 19g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ser parmigiano-reggiano, wodę, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Podobne przepisy to Makaruni makaron z sosem grzybowym morelowym, Pieczone piersi z kurczaka w sosie z grzybów morelowych, oraz Łatwe Pieczone Piersi Z Kurczaka Z Sosem Z Grzybów Morelowych.
Instrukcje
Aby przygotować makaron, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i szczyptę soli połączyć w robocie kuchennym.
Połącz 6 łyżek wody, 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek extravirgin i żółtka jaj w misce, dobrze mieszając trzepaczką. Z włączonym procesorem powoli wlać mieszaninę wody przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu, w którym ciasto utworzy kulkę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 5 razy. Uformuj ciasto na dysk. Ciasto pyłu lekko z mąką; zawiń w folię.
Pat ciasto na 3 x 8inch prostokąt 1-cal grubości. Ciasto podzielić na 8 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), podziel ciasto na 14 równych części.
Zwiń każdy kawałek między dłońmi w tę iz powrotem, w pasmo o długości około 2 cali.
Ułożyć nitki na dobrze posmarowanej galaretką patelni. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta, aby uformować 112 nitek.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Makaron przekładamy na sito i strząsamy nadmiar mąki.
Dodaj makaron do patelni. Gotować przez 1 1/2 minuty lub do czasu zakończenia; odcedzić.
Aby przygotować sos, doprowadzić bulion do wrzenia w średnim rondlu.
Dodać pieczarki morelowe na patelnię.
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 40 minut.
Odsączyć grzyby morelowe przez durszlak nad miską, rezerwując grzyby morelowe i płyn. Grzyby morelowe przekrój na pół wzdłuż; odstaw na bok.
Rozgrzać 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię, i smażyć przez 3 protokół, często mieszając. Wyczyść miejsce na dnie patelni.
Dodaj czosnek, aby usunąć miejsce na patelni, i saute przez 30 sekund.
Dodaj sól, tymianek i pieprz; smażyć 30 sekund, często mieszając.
Dodaj zarezerwowane grzyby morelowe i grzyby cremini na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez 4 minuty. Odkryć, zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej, i gotować 2 minuty lub aż płyn prawie odparuje, często mieszając. Wyczyść miejsce na dnie patelni.
Dodaj koncentrat pomidorowy, aby usunąć miejsce; gotować 1 minutę. Wymieszaj pastę pomidorową z mieszanką grzybową.
Wymieszać w 1 szklance reserved Mushroom liquid. Gotować przez 8 minut lub aż bardzo gruby, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z pozostałym płynem grzybowym; gotować przez 4 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj makaron i pietruszkę do mieszanki sosu; wrzucić dobrze. Wymieszać z olejem truflowym.