Makaron ze szparagami i Prosciutto
Makaron ze szparagami i Prosciutto może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 721 kalorii, 23G białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz śmietanę, wino, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prosciutto i makaron ze szparagami, Makaron z groszkiem, szparagami, sałatą maślaną i Prosciutto, oraz Makaron z groszkiem, szparagami, sałatą maślaną i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Gotować prosciutto w dużej patelni na średnim ogniu, aż renderuje trochę tłuszczu i zaczyna brązowieć, o 2 protokół.
Dodać czosnek i tymianek i gotować, aż czosnek po prostu zaczyna mięknąć, o 30 sekund.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj wino. Powrót do ognia i gotować, aż wino odparuje lekko, o 2 Więcej minut.
Dodaj 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku.
Dodać śmietanę i gałkę muszkatołową i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, o 3 więcej minut.
W międzyczasie dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety, dodając szparagi w ostatniej chwili gotowania. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania, następnie odsączyć makaron i szparagi.
Dodać ser do sosu śmietanowego i wymieszać, aby połączyć.
Dodać makaron i szparagi i wrzucić do herbu, dodając część zarezerwowanej wody do gotowania poluzować, w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na miski i top z więcej sera.
Zdjęcia Antonis Achilleos