Makaron Z Tuńczykiem I Kaparami W Sosie Z Białego Wina
Makaron z Tunanem i kaparami w sosie z białego wina może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 25 i kosztuje 27 centów za porcję. 166 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz wino, płatki papryki chili, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Podobne przepisy to Makaron z Tunanem i kaparami w sosie z białego wina, SOS szalotki z białego wina z cytryną i kaparami, oraz Łosoś i makaron z sosem z białego wina.
Instrukcje
1 doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, dodać sól (1 1/2 łyżeczki na każdą kwartę wody), powrócić do wrzenia.
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania, aż gotowane przez, ale nadal twarde (al dente).2 Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, a makaron się gotuje, przygotuj resztę przepisu. W dużej, szerokiej patelni podsmażyć kilka łyżek oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i płatki papryki chili i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół lub tak.
Wymieszać w puszkach tuńczyka, kapary i sól.
Dodać wino, doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień do niskiej. Gotować przez 10 minut lub dłużej, podczas gotowania makaronu. Jeśli mieszanina zacznie wysychać, dodaj trochę więcej wina.3 gdy makaron będzie gotowy, odcedzić i dodać go do patelni z tuńczykiem. Wymieszać.
Skropić nieco więcej oliwy z oliwek nad tym wszystkim, a następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i kilka mielonych czarnego pieprzu do smaku.