Makaron Z Tuńczykiem I Kaparami W Sosie Z Białego Wina

Makaron Z Tuńczykiem I Kaparami W Sosie Z Białego Wina
Makaron z Tunanem i kaparami w sosie z białego wina może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 25 i kosztuje 27 centów za porcję. 166 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz wino, płatki papryki chili, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Podobne przepisy to Makaron z Tunanem i kaparami w sosie z białego wina, SOS szalotki z białego wina z cytryną i kaparami, oraz Łosoś i makaron z sosem z białego wina.

Instrukcje

1
1 doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, dodać sól (1 1/2 łyżeczki na każdą kwartę wody), powrócić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania, aż gotowane przez, ale nadal twarde (al dente).2 Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, a makaron się gotuje, przygotuj resztę przepisu. W dużej, szerokiej patelni podsmażyć kilka łyżek oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać posiekaną cebulę i płatki papryki chili i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Wymieszać w puszkach tuńczyka, kapary i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk KonserwowyTuńczyk Konserwowy
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodać wino, doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień do niskiej. Gotować przez 10 minut lub dłużej, podczas gotowania makaronu. Jeśli mieszanina zacznie wysychać, dodaj trochę więcej wina.3 gdy makaron będzie gotowy, odcedzić i dodać go do patelni z tuńczykiem. Wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Skropić nieco więcej oliwy z oliwek nad tym wszystkim, a następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i kilka mielonych czarnego pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia52
Magazyn