Makaron z sosem orzechowym
Makaron z sosem orzechowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 515 kalorii, 16G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz parmezan, płaski krótki makaron, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest znakomite. Spróbuj Makaron z sosem orzechowym, Makaron z sosem anchois-orzech, oraz Makaron z sosem anchois-orzech dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć duży rondel z wodą do wrzenia i grzać orzechy włoskie na suchej patelni, aż zaczną się orzechowy aromat.
Włóż chleb do miski i przykryj mlekiem. Włożyć większość prażonych orzechów włoskich (rezerwując około 1 uncji do dekoracji) do blendera wraz z czosnkiem, chleb nasączony mlekiem i parmezanem. Zmiksować, aż stanie się gładka i kremowa, następnie wlać olej i dobrze doprawić solą i pieprzem przed ponownym zmiksowaniem.
Wlać do miski i odstawić.
Dodaj makaron do wrzącej wody z solą i gotuj przez wymaganą ilość czasu. Gdy makaron jest al dente, rezerwy filiżankę płynu do gotowania makaronu, a następnie odsączyć makaron, ale umieścić go w dużej misce, gdy jest jeszcze kapie lekko z wodą.
Posypać trochę oliwy z oliwek na makaron, aby zapobiec sklejaniu się, a następnie dodać sos orzechowy, mieszając go do makaronu (spryskać trochę makaronu gotowania płynu, aby sos mniej gęsty w razie potrzeby).
Z grubsza posiekać pozostałe orzechy włoskie i wrzucić je na wierzch wraz z trochę więcej parmezanu i posiekaną natką pietruszki.