Makaron z serem Carbonara
Makaron z serem Carbonara może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 406 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, groch, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron z serem Carbonara, Makaron z serem Carbonara, oraz Ugotuj książkę: makaron z serem Carbonara.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° masło 13x9x2-calowe naczynie do pieczenia. Makaron gotować w dużym dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Drenaż. Spłukać i ponownie odcedzić.
Boczek gotować w dużym dużym garnku na średnim ogniu, aż chrupiące, o 10 protokół.
Przenieść boczek i 1/4 szklanki patelni kapie do dużej miski.
Dodać bułkę tartą, 1/4 szklanki parmezanu i 1/4 szklanki natki pietruszki do boczku; wrzucić do herbu.
Dodać mielony czosnek do pozostałych kapiących patelni w garnku i smażyć na średnim ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać mąkę i ubijać 3 minuty. Stopniowo ubijamy pełne mleko, następnie żółtka, sól i pieprz. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, stale ubijając, około 12 minut.
Dodać 2 szklanki sera Fontina i pozostałe 3/4 szklanki parmezanu; ubijać, aż ser się roztopi.
Wymieszać z groszkiem, makaronem i pozostałą 1/4 szklanki pietruszki. Wymieszać w pozostałych 1 1/2 filiżanki Fontina.
Miksturę makaronową przełożyć na przygotowane danie. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć makaron i mieszanki bułki tartej oddzielnie i przechowywać w lodówce. Przed kontynuowaniem, piec schłodzoną mieszaninę makaronu, pokryte, w 177° aż po prostu ogrzewane przez, o 30 protokół.)
Posypać mieszaniną bułki tartej na mieszaninie makaronu.
Piec tylko do momentu, aż polewa będzie złota, około 15 minut.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.