Makaron z serem

Makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 498 kalorii, 21g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, cheddar, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać liść laurowy można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Boston Market Macaroni and Cheese-zapomnij o rzeczach w niebieskim pudełku, poświęć kilka minut i podaj smaczny domowy makaron z serem, oraz Makaron Gruyère i Emmentaler z szynką i zakwasem w kostkach z " Melt: Sztuka makaronu i sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ugotować makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż do zakończenia, o 5 do 7 protokół.
Odcedzić i wymieszać z 2 łyżkami masła; odstawić.
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Duże naczynie do pieczenia posmarować 1 łyżką masła i odstawić na bok.
Do rondla włożyć mleko i dodać goździki cebuli, czosnek, liść laurowy, tymianek i musztardę. Ogrzać na średnim małym ogniu, aż mleko zacznie parować, około 10 minut.
Usuń z ognia i niech zaparzenia smaków podczas Roux. W dużym garnku na średnim ogniu dodać 2 łyżki masła i mąkę. Gotować, mieszając, przez około 2 do 3 protokół; nie pozwól, roux kolor. Naparowane mleko odcedzić na zasmażkę, stale ubijając, aby uniknąć grudek. Gotować, często mieszając, przez około 5 minut, aż sos będzie gęsty.
Zdjąć z ognia i dodać 1/2 startego Cheddar i 1/2 parmezan; mieszać, aż się stopi i gładkie. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Wlać to na makaron, dodać kawałki Cheddar, i wymieszać, aż dobrze wymieszane; umieścić to w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Pozostałe sery Cheddar i parmezan posypać równomiernie na wierzchu.
Piec do góry jest złoty i chrupiący, o 25 do 30 protokół.