Makaron z pomidorkami koktajlowymi i Herbowaną ricottą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu z pomidorami koktajlowymi i Herbed Ricottan. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 719 kalorii, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu. Jeśli masz ocet balsamiczny, ser ricotta, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron z kozim serem herbacianym i pomidorkami koktajlowymi, Wolno pieczone pomidory z cukinią i Herbed Ricotta, oraz Makaron po sycylijsku z bakłażanem, pomidorami i ricottą Salata (Pastan Alla Norma).
Instrukcje
Umieść duży garnek osolonej wody, aby się zagotować.
W małym garnku podgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek, aż lekko smażysz na średnim ogniu, a następnie wrzuć czosnek i paprykę chili, jeśli używasz. Gotować, aż pachnące, o 30 sekund do 1 minuty.
Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem i nadal gotować, często mieszając, aż pomidory zaczną mięknąć, około 4 minut.
Zdjąć z ognia, wymieszać 4 łyżki posiekanej bazylii i octu balsamicznego, a następnie odstawić.
W małej misce wymieszaj ser ricotta, pozostałą łyżkę oliwy z oliwek, 2 łyżki posiekanej bazylii i ser pecorino. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Makaron gotować zgodnie z kierunkiem producenta, aż będzie al dente.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu i powrócić makaron do garnka wraz z mieszaniną pomidorową. Wrzucić, aby dobrze wymieszać, dodając wodę z makaronu w razie potrzeby, aby dostosować konsystencję, następnie podawać makaron w poszczególnych miseczkach zwieńczone dużą łyżką sera herbed ricotta na każdym.