Makaron z pieczonym kalafiorem i Prosciutto
Przepis makaron z pieczonym kalafiorem i Prosciutto można zrobić w około 50 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 24g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis z Simply Recipes ma 286 fanów. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać szałwia, makaron orecchiette, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pieczony kalafior i brukselka z Prosciutto, Spaghetti z cukinii, chrupiąca Prosciutto i pieczony kalafior z sosem cytrynowo-Parmezanowym, oraz Pieczony pieprz, Kalamata i makaron Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczony kalafior i pomidory: Rozgrzej piekarnik do 218°.
Kalafior i pomidory ułożyć na patelni, zalać oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż tylko lekko rumiane i gotowane przez, o 15 protokół.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek osolonej wody (1 łyżeczka soli na każdą kwartę wody).
Dodać mieszaninę prosciutto do kalafiora, powrót do piekarnika: podczas podgrzewania wody, pulse czosnek, szałwia, i prosciutto razem w robocie kuchennym, aż grubo posiekane. Gdy kalafior lekko rumiany, wyjąć z piekarnika, wrzucić kalafior z mieszanką czosnku prosciutto, i wrócić do piekarnika gotować przez 5-7 minut więcej.
Makaron gotować na wolnym ogniu (gotować na wałku) przez 9-10 minut, aż będzie jędrny, ale gotowy (al dente). Rezerwy jeden kubek płynu do makaronu.
Do makaronu dodaj kalafior, pomidory, rukolę (lub szpinak) i parmezan. Wymieszać w wystarczającej ilości wody do gotowania zwilżyć.
Dodać sól i pieprz do smaku.