Makaron Z Kurczakiem Cajun
Makaron z kurczakiem Cajun może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 826 kalorii, 65g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.18 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz masło, grzyby, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron Z Kurczakiem Cajun, Makaron Z Kurczakiem Cajun, oraz Makaron Z Kurczakiem Cajun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Kurczaka posypać równomiernie przyprawą Cajun i 1 łyżeczką. sól. Roztopić 1/4 Puchar masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać kurczaka, i smażyć 5 do 6 minut lub aż gotowe.
Dodaj paprykę, grzyby, i zielona cebula na patelni, i smażyć 9 do 10 minut lub aż warzywa są miękkie i odparowuje płyn.
Powrót kurczaka na patelnię; wymieszać w pół i pół, następne 3 składniki, i pozostałe 1/4 łyżeczki. sól. Gotować, często mieszając, na średnim ogniu 3 do 4 minut lub aż do całkowitego ogrzania.
Dodaj linguine; wrzucić do herbu.
W razie potrzeby udekorować i podawać natychmiast.
*1/2 (16-oz.) worek mrożone plastry zielona, czerwona i żółta papryka i cebula mogą być zastąpione. Tylko w celach testowych użyliśmy Birds Eye Pepper Stir-Fry.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować D ' Alfonso-Curran Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![D ' Alfonso-Curran Albarino]()
D ' Alfonso-Curran Albarino
Nuty podniebienia czyste i wyraziste, ta hiszpańska biała odmiana prezentuje dojrzałą gruszkę, melon i wiciokrzew z nutami marcepanu i cynamonu. Pięknie zorganizowany z bogatą teksturą i jędrnymi taninami, ten Albariño jest doskonale zrównoważony, choć jego długie, ostre wykończenie. Połącz z ostrygami, świeżymi krabami lub krewetkami, małżami gotowanymi na parze, grillowaną rybą, sałatką z buraków i burraty, risotto, sushi i ceviche.