Makaron z ciecierzycą i sosem czosnkowym

Makaron z ciecierzycą i sosem czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ciecierzycy, sól koszerna, ser parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Z Ciecierzycą I Sosem Pomidorowym, Wolno Pieczone słodkie ziemniaki z pikantnym czosnkiem ciecierzyca i sosem z sera pleśniowego, oraz Pastan w sosie migdałowo-czosnkowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj rozgnieciony czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać sól, pieprz, ciecierzycę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Podczas gdy mieszanka czosnku simmers, gotować makaron we wrzącej wodzie 9 minut, pomijając sól i tłuszcz; dobrze odcedzić.
Umieścić mieszaninę ciecierzycy w robocie kuchennym i proces do gładkiej.
Połączyć mieszankę ciecierzycy, makaron, pomidory, mielony czosnek, świeża pietruszka, i sok z cytryny; wrzucić dobrze.