Makaron z bakłażanem, Portobellą i pomidorami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu z bakłażanem, Portobellą i pomidorami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czapki z grzybów portabella, parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 154 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Makaron po sycylijsku z bakłażanem, pomidorami i ricottą Salata (Pastan Alla Norma), Makaron Pełnoziarnisty Z Pieczonym Bakłażanem I Pomidorami, oraz Makaron z Pesto, świeżymi pomidorami, suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem Mozzarella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia duża płyta z podwójną warstwą ręczników papierowych lub czystego ręcznika kuchennego.
Rozłóż bakłażana na ręcznikach papierowych. Przykryj kolejną podwójną warstwą ręczników papierowych i umieść drugą dużą płytkę na górze. Kuchenka mikrofalowa na dużej mocy, aż bakłażan kawałki zwinąć łatwo po naciśnięciu, 2 do 3 minut (uważaj, płyta będzie gorąca).
Usuń nadmiar wilgoci z kawałków bakłażana, naciskając papierowe ręczniki czystym ręcznikiem kuchennym. Odstawić.
Umieść makaron w dużym rondlu i przykryj dobrze osoloną wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć garnek, zdjąć z ognia i pozostawić do gotowania, aż makaron będzie al Dente (patrz tył Pudełka na czas).
Odcedzić makaron, rezerwując 2 szklanki płynu.
Podczas gotowania makaronu, rozgrzać oliwę z oliwek i masło w 12-calowej patelni smażonej na dużym ogniu, aż stopi się i zacznie brązowieć.
Dodać grzyby i bakłażan i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby uwolnią całą wilgoć i grzyby i bakłażan są dobrze rumiane, o 6 protokół.
Dodać czosnek i tymianek i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj sok z cytryny i pomidory i doprowadzić do duszenia. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Do sosu dodać ugotowany makaron, dodając dodatkowy płyn do gotowania, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję.
Podawać natychmiast z tartym Parmigiano-Reggiano.