Makaron Wonton

Makaron Wonton
Przepis Wonton Noodles może zaspokoić swoje chińskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 15 minut. Jedna porcja zawiera 1103 kalorii, 65g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka szalotki i części oddzielone, woda, sok imbirowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wonton Noodles (Malezyjski Wantan Mee), Makaron ryżowy z wonton / chińskie Ravioli w sosie grzybowym, oraz makaron z warzywami, jak zrobić makaron z warzywami / easy Veg noodles dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej chcesz zrobić zupę wonton, obrać i devein krewetki. Jeśli chcesz, aby Twoje krewetki wyglądały w całości, rozwiniesz je bez krojenia, używając wykałaczki włożonej wzdłuż jednej strony żyły,aby wykopać żyłę. Gdy osiągnie szczyt, powinieneś być w stanie wyciągnąć żyłę palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa WontonZupa Wonton
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2
Umieść oczyszczone krewetki w misce i przykryj wystarczająco zimną wodą, aby krewetki były zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodać węglan potasu i wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Aby zdjęcie, dodać muszle krewetek, suszone rdzawiec, woda, cukier, sól, i sos sojowy do garnka zdjęcie. Trim zielone części szalotki i dodać je do garnka, rezerwując białą część dla wontons.Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu. Usuń pianę, która unosi się na powierzchnię. Obniż ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu, kontynuując usuwanie piany, gdy się gromadzi. Gotuj, aż bulion będzie bardzo aromatyczny 30-40 minut. Dla wontonów odcedzić i opłukać krewetki wodą. Wysuszyć krewetki off, a następnie pokroić około 3/4 " najgrubszej części każdej krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać grube kawałki do miski.Użyj noża, aby zmielić końce ogonowe krewetek na masywną pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodaj to do oddzielnej małej miski. Drobno mielone białe części szalotki i dodać 2 łyżeczki do mielonych krewetek, oszczędzając resztę na później. W misce z mielonych krewetek, dodać 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z sosem ostrygowym, sok imbirowy, i szczypta białego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Wino ShaoxingWino Shaoxing
Sok ImbirowySok Imbirowy
Sos OstrygowySos Ostrygowy
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Dobrze wymieszać do combine.In miska z grubych kawałków krewetek, dodać 1/2 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1/2 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z cukrem, sól, i szczypta białego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Wino ShaoxingWino Shaoxing
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Dobrze wymieszać, aby połączyć.
8
Niech marynować przez 20 minut.Przygotuj małą miskę wody. Aby zrobić wontony, umieść jedną owijkę w dłoni lewej ręki (lub prawej ręki, jeśli jesteś leworęczny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodaj około 1 łyżeczka mielonego nadzienia z krewetek.Top z 1 duży kawałek krewetki, mokre dwie krawędzie owijki i złożyć na pół po przekątnej, aby trójkąt. Uszczelnij górny róg, a następnie idź w dół, uszczelniając boki miski, upewniając się, że w wonton nie ma uwięzionego powietrza. Powtarzaj, aż zabraknie Ci shrimp.To Zakończ zupę, zupę przez duże sito, do płynnej miarki, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej bulionu. Powinieneś mieć około 3 szklanki bulionu. Jeśli masz mniej, dodaj wodę, aby 3 filiżanki. Przecedzić przez bardzo cienkie sito (takie jak sitko do herbaty) do czystego garnka, aby usunąć drobne cząstki. Dostosuj sól do smaku. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, i gotować wontons partiami przez około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Przełożyć do płytkiej miski łyżką szczelinową i wrzucić odrobiną oleju sezamowego, aby nie przywierały. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jeśli chcesz je al dente, możesz skrócić czas gotowania nawet o 30%. Podziel wontons między 3-4 miseczki, następnie podzielić makaron równomiernie. Top z zastrzeżone mielone szalotki, a następnie w końcu nasze zupy na każdej misce z makaronem wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Indaba Chenin Blanc. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia55
Magazyn