Makaron Wonton

Przepis Wonton Noodles może zaspokoić swoje chińskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 15 minut. Jedna porcja zawiera 1103 kalorii, 65g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka szalotki i części oddzielone, woda, sok imbirowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wonton Noodles (Malezyjski Wantan Mee), Makaron ryżowy z wonton / chińskie Ravioli w sosie grzybowym, oraz makaron z warzywami, jak zrobić makaron z warzywami / easy Veg noodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dzień wcześniej chcesz zrobić zupę wonton, obrać i devein krewetki. Jeśli chcesz, aby Twoje krewetki wyglądały w całości, rozwiniesz je bez krojenia, używając wykałaczki włożonej wzdłuż jednej strony żyły,aby wykopać żyłę. Gdy osiągnie szczyt, powinieneś być w stanie wyciągnąć żyłę palcami.
Umieść oczyszczone krewetki w misce i przykryj wystarczająco zimną wodą, aby krewetki były zanurzone.
Dodać węglan potasu i wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Aby zdjęcie, dodać muszle krewetek, suszone rdzawiec, woda, cukier, sól, i sos sojowy do garnka zdjęcie. Trim zielone części szalotki i dodać je do garnka, rezerwując białą część dla wontons.Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu. Usuń pianę, która unosi się na powierzchnię. Obniż ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu, kontynuując usuwanie piany, gdy się gromadzi. Gotuj, aż bulion będzie bardzo aromatyczny 30-40 minut. Dla wontonów odcedzić i opłukać krewetki wodą. Wysuszyć krewetki off, a następnie pokroić około 3/4 " najgrubszej części każdej krewetki.
Dodać grube kawałki do miski.Użyj noża, aby zmielić końce ogonowe krewetek na masywną pastę.
Dodaj to do oddzielnej małej miski. Drobno mielone białe części szalotki i dodać 2 łyżeczki do mielonych krewetek, oszczędzając resztę na później. W misce z mielonych krewetek, dodać 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z sosem ostrygowym, sok imbirowy, i szczypta białego pieprzu.
Dobrze wymieszać do combine.In miska z grubych kawałków krewetek, dodać 1/2 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i 1/2 łyżeczka wina Shaoxing, wraz z cukrem, sól, i szczypta białego pieprzu.
Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Niech marynować przez 20 minut.Przygotuj małą miskę wody. Aby zrobić wontony, umieść jedną owijkę w dłoni lewej ręki (lub prawej ręki, jeśli jesteś leworęczny).
Dodaj około 1 łyżeczka mielonego nadzienia z krewetek.Top z 1 duży kawałek krewetki, mokre dwie krawędzie owijki i złożyć na pół po przekątnej, aby trójkąt. Uszczelnij górny róg, a następnie idź w dół, uszczelniając boki miski, upewniając się, że w wonton nie ma uwięzionego powietrza. Powtarzaj, aż zabraknie Ci shrimp.To Zakończ zupę, zupę przez duże sito, do płynnej miarki, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej bulionu. Powinieneś mieć około 3 szklanki bulionu. Jeśli masz mniej, dodaj wodę, aby 3 filiżanki. Przecedzić przez bardzo cienkie sito (takie jak sitko do herbaty) do czystego garnka, aby usunąć drobne cząstki. Dostosuj sól do smaku. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, i gotować wontons partiami przez około 2 minut.
Przełożyć do płytkiej miski łyżką szczelinową i wrzucić odrobiną oleju sezamowego, aby nie przywierały. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jeśli chcesz je al dente, możesz skrócić czas gotowania nawet o 30%. Podziel wontons między 3-4 miseczki, następnie podzielić makaron równomiernie. Top z zastrzeżone mielone szalotki, a następnie w końcu nasze zupy na każdej misce z makaronem wonton.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Indaba Chenin Blanc. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.