Makaron w kształcie chwastów z kiełbasą Ragu: Gramigne con la Salsiccia
Makaron w kształcie chwastów z kiełbasą Ragu: Gramigne con la Salsiccia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1163 kalorii, 63g białka, oraz 65 g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę, sól i pieprz, łodygi pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron z soczewicą i kiełbasą Ragu (Wegetariański), Pieczenie makaronu z kiełbasą i szpinakiem, oraz Makaron z cielęciną, kiełbasą i borowikami Ragù.
Instrukcje
Makaron rozwałkować do Ustawienia # 4 i uformować w grammigne. Aby uformować gramigne, pokrój ciasto na palce o grubości 1/2 cala i długości 3 cali. Zaczynając od dłoni, rozwałkuj kawałki ciasta wzdłuż. Powinno wyglądać jak spaghetti.
W 12 do 14-calowej patelni saute, rozgrzać oliwę z oliwek i masło razem na dużym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż miękki i złoty kolor, o 3 protokół.
Dodać kiełbasę i gotować na dużym ogniu, odsączając nadmiar tłuszczu, jeśli to konieczne, aż kiełbasa jest bardzo rumiane i nieco chrupiące, o 10 protokół.
Dodać wino i, często mieszając, pozostawić do całkowitego odparowania. Wymieszać mleko, bulion z kurczaka, pastę pomidorową i sól i pieprz, do smaku, i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować przez 15 minut.
W międzyczasie zagotować 6 litrów wody i dodać 2 łyżki soli. Upuść gramigne do wrzącej wody i gotuj przez 3 minuty.
Odcedzić makaron, rezerwując wodę do gotowania, i dodać makaron do mieszanki kiełbasy. Wrzucić na dużym ogniu 1 minutę do herbu, dodając plusk zarezerwowanej wody makaronu, jeśli to konieczne, aby utrzymać przyprawę z coraz zbyt "ciasne". Podziel równo pomiędzy 6 rozgrzanych miseczek makaronu, wierzch z tartym Parmigiano-Reggiano i podawaj natychmiast.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni. W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez sześć minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt według potrzeb.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.