Makaron pomidorowo-bazyliowy ze świeżą mozzarellą
![Makaron pomidorowo-bazyliowy ze świeżą mozzarellą](https://static.foodiez.pl/media/images/recipe/183886.webp?v=1708597674)
Makaron pomidorowo-bazyliowy ze świeżą mozzarellą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 544 kalorie, 25g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomidorów w puszkach, liści bazylii, orzeszków piniowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pomidorów, bazylii i świeżej mozzarelli, Makaron balsamiczny z pomidorami, bazylią i świeżą mozzarellą, oraz Świeża sałatka z mozzarellą, pomidorami i bazylią kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować od 3 do 4 minut, często mieszając, aż cebula będzie chrupiąca-delikatna. Wymieszać z pomidorami.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 20 do 25 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Wymieszać z bazylią.
W międzyczasie ugotuj i osusz makaron zgodnie z zaleceniami na pudełku.
Makaron wymieszać z sosem. Gotować do całkowitego ogrzania. Do dużej miski wlać makaron i sos. Delikatnie wymieszać z serem i orzeszkami piniowymi.