Makaron, Pesto i groszek

Makaron, Pesto i groszek
Makaron, Pesto i groszek może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 636 kalorii. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 58 minut. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, sól koszerna, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron, Pesto i groszek, Makaron, Pesto i groszek, oraz Makaron, Pesto I Groszek.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Gotować fusilli i muszki osobno w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą przez 10 do 12 minut, aż każdy makaron będzie al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Odcedzić i wrzucić do miski z oliwą z oliwek. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, puree pesto, szpinak i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SzpinakSzpinak
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać majonez i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
6
Dodać mieszaninę pesto do ostudzonego makaronu, a następnie dodać parmezan, groszek, pignolis, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PieprzPieprz
MakaronyMakarony
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
GrochGroch
SólSól
7
Dobrze wymieszać, doprawić do smaku i podawać w temperaturze pokojowej.
8
Umieść orzechy włoskie, pignolis i czosnek w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Proces przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj liście bazylii, sól i pieprz. Po uruchomieniu procesora powoli wlewaj oliwę do miski przez rurkę zasilającą i przetwarzaj, aż pesto zostanie dokładnie przecierane.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodaj parmezan i puree na minutę. Użyj od razu lub przechowuj pesto w lodówce lub zamrażarce z cienką warstwą oliwy z oliwek na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ParmezanParmezan
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
11
Uwagi: powietrze jest wrogiem pesto. Do zamrażania zapakuj go w pojemniki z folią olejową lub folią z tworzywa sztucznego bezpośrednio na górze z wytłoczonym powietrzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Aby oczyścić bazylii, usunąć liście, zawirować je w misce z wodą, a następnie obrócić je bardzo suche w przędzarce sałatkowej. Przechowuj je w zamkniętej plastikowej torbie z lekko wilgotnym ręcznikiem papierowym. Dopóki liście są suche, pozostaną zielone przez kilka dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad SpinnerSalad Spinner
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.muszka makaronmuszka makaron1Średnia żółta cebula, posiekanaświeże liście bazylii, pakowaneświeże liście bazylii, pakowane3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.makaron fusillimakaron fusilli9goździkiłyżki posiekanego czosnkułyżki posiekanego czosnku1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobry majonezdobry majonez591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobra oliwa z oliwekdobra oliwa z oliwek3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobra oliwa z oliwekdobra oliwa z oliwek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepignolis (orzeszki piniowe)pignolis (orzeszki piniowe)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepignolis (orzeszki piniowe)pignolis (orzeszki piniowe)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepesto, pakowane lub patrz przepis poniżejpesto, pakowane lub patrz przepis poniżej2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pakiet mrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty na suchopakiet mrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty na sucho591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/3 szklanki drobno pokruszonych wafelków waniliowych (około 10 wafli)1/3 szklanki drobno pokruszonych wafelków waniliowych (około 10 wafli)
TrudnośćEkspert
Gotowe W58 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia20
Magazyn