Makaron, Pesto i groszek

Makaron, Pesto i groszek
Makaron, Pesto i groszek może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 636 kalorii. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 58 minut. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, sól koszerna, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron, Pesto i groszek, Makaron, Pesto i groszek, oraz Makaron, Pesto I Groszek.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Gotować fusilli i muszki osobno w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą przez 10 do 12 minut, aż każdy makaron będzie al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Odcedzić i wrzucić do miski z oliwą z oliwek. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, puree pesto, szpinak i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SzpinakSzpinak
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać majonez i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
6
Dodać mieszaninę pesto do ostudzonego makaronu, a następnie dodać parmezan, groszek, pignolis, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PieprzPieprz
MakaronyMakarony
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
GrochGroch
SólSól
7
Dobrze wymieszać, doprawić do smaku i podawać w temperaturze pokojowej.
8
Umieść orzechy włoskie, pignolis i czosnek w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Proces przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodaj liście bazylii, sól i pieprz. Po uruchomieniu procesora powoli wlewaj oliwę do miski przez rurkę zasilającą i przetwarzaj, aż pesto zostanie dokładnie przecierane.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dodaj parmezan i puree na minutę. Użyj od razu lub przechowuj pesto w lodówce lub zamrażarce z cienką warstwą oliwy z oliwek na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ParmezanParmezan
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
11
Uwagi: powietrze jest wrogiem pesto. Do zamrażania zapakuj go w pojemniki z folią olejową lub folią z tworzywa sztucznego bezpośrednio na górze z wytłoczonym powietrzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Aby oczyścić bazylii, usunąć liście, zawirować je w misce z wodą, a następnie obrócić je bardzo suche w przędzarce sałatkowej. Przechowuj je w zamkniętej plastikowej torbie z lekko wilgotnym ręcznikiem papierowym. Dopóki liście są suche, pozostaną zielone przez kilka dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad SpinnerSalad Spinner
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W58 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia20
Magazyn