Makaron na kołach wozu z pancettą i groszkiem

Makaron na kołach wozu z pancettą i groszkiem
Makaron na kołach wozu z pancettanem i groszkiem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za 2,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 616 kalorii , 27 g białka i 24 g tłuszczu każda. Ten przepis z Foodnetwork wymaga groszku edamame, soli koszernej, szalotki i oliwy z oliwek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 66% . Wypróbuj makaron na kołach wozu , sałatkę z makaronem na kołach wozu i talerz makaronu na kołach wozu , aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(rotelle)(rotelle)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame
3
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale wciąż twardy, mieszając od czasu do czasu, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4
Odcedź i zachowaj 1 szklankę wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame
5
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki (5 Uncji) Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1 1/2 Szklanki (5 Uncji) Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
6
Dodaj pancettę i gotuj, często mieszając, aż będzie złocista i chrupiąca, od 6 do 8 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij pancettę i odsącz ją na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Dodaj szalotki na patelnię i gotuj do miękkości, od 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj bulion i drewnianą łyżką zeskrobuj brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Dodaj groszek cukrowy i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W KostkęSzynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W Kostkę
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodaj makaron, ugotowaną pancettę, groszek edamame, groszek petite, parmezan, pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek, sól i liście mięty. Mieszaj, aż się pokryje, dodając zarezerwowaną wodę z makaronu, 1 łyżkę stołową na raz, aby poluzować sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Przełożyć do dużej miski i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn