Makaron Letni Wonky, Sałatka Herby, Tartaletki Gruszkowe

Wakacyjny makaron, Sałatka Herby, tartlety z gruszką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 111g tłuszczu, oraz w sumie 2021 kalorii. Na 6,11 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odebrać łyżki zupy dżem malinowy, oliwa z oliwek extra virgin, arkusze lasagne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron Letni Wonky, Sałatka Herby, Tartaletki Gruszkowe, Zielona Sałatka letnia z sosem konopnym Herby, oraz Sałatka Z Makaronem Herby Chard Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj wszystkie składniki i sprzęt. Włącz piekarnik do 191°. napełnij duży rondel gorącą wodą, połóż na dużym ogniu i przykryj pokrywką.
Włożyć drobną tarkę do robota kuchennego.
Umieścić skorupki ciasto na blasze i łyżka 1 łyżka zupy dżem malinowy do każdego z nich. Pokroić 4 połówki gruszki i podzielić między skorupki ciasta. Rozrzuć kilka liści tymianku cytrynowego na każdym, jeśli używasz. (Jeśli używasz 9-calowej skorupy, użyj wszystkich połówek gruszki z puszki.)
Ostrożnie oddzielić 2 jajka i umieścić żółtka w dużej misce.
Białka umieścić w małej misce do mieszania.
Dodaj drobny cukier i szczyptę soli do małej miski z białkami, włącz elektryczną trzepaczkę i pozostaw na pełnej prędkości, aż mieszanina będzie błyszcząca i sztywna.
Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i dobrą szczyptę soli i pieprzu do miski żółtek. Zetrzyj parmezan w procesorze i wrzuć go do miski z żółtkami z skórką z cytryny i sokiem. Zarezerwować kilka małych liści bazylii, a następnie podzielić resztę wiązki na 2 połówki. Funt jedną połowę w tłuczku i zaprawy, aż masz zieloną pastę, a z grubsza posiekać drugą połowę.
Dodaj oba do miski. Mieszaj, aż wszystko się wymiesza, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Białka jaj powinny być błyszczące, gładkie i gęste, więc wymieszaj z pastą waniliową lub ekstraktem, a następnie łyżką i wygładzaj bezę na tartaletkach, aby uzyskać piękne szczyty. Włożyć do piekarnika na środkowej półce i ustawić timer na 6 minut, lub aż złoty i piękny. (Jeśli używasz 9-calowej skorupy, obniż temperaturę piekarnika do 350° i gotuj tartę przez 20 minut.)
Umieść pancettę na pustej patelni na średnim ogniu i dodaj zgnieciony, nieobrany ząbek czosnku. Gdy plasterki będą złote, odwróć je i dodaj łyżkę nasion kopru włoskiego. W międzyczasie, umieścić liście sałaty na półmisku lub do dużej miski. Szybko podrzeć kilka liści mięty i estragonu, i dodać dużą garść całych lub połówek winogron. Gdy pancetta jest ładna i chrupiąca, zdejmij patelnię z ognia. Wrzucić sałatkę razem i umieścić na talerzu. Na chrupiącą pancettę pokruszyć i na wierzch posypać pestkami kopru włoskiego.
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i 2 łyżki octu balsamicznego do małego dzbanka lub przykręcanego słoika.
Dodaj szczyptę soli i pieprzu i wyciśnij sok z 1/2 cytryny, a następnie przejdź do stołu z sałatką, abyś mógł ją ubrać tuż przed schowaniem.
Ułóż arkusze lasagne na desce do krojenia i ostrożnie pokrój je w dość cienkie paski-rób to partiami.
Dodaj do garnka wrzącej wody z dobrą szczyptą soli. Wymieszać, a następnie nałożyć pokrywkę lekko krzywo i przechowywać w twardym wrzeniu przez zaledwie 1 1/2 minuty.
Sprawdź na tartlets i wyjąć je do ostygnięcia, jeśli gotowane. Wyjmij lody z zamrażarki, abyś mógł podawać je z tartletami, gdy będziesz gotowy.
Ten makaron musi być spożywany jak najszybciej, aby cieszyć się prawidłowo, więc zadzwoń do wszystkich przy stole teraz. Lubię używać szczypiec do przenoszenia makaronu do mieszaniny jaj, ponieważ woda do gotowania, która pochodzi z nim jest to, co naprawdę sprawia, że sos niesamowite. Jeśli okaże się to trudne, po prostu osuszyć makaron w durszlaku, ale oszczędzać wodę. Szybko wymieszaj makaron i sos, a następnie dodaj 2 lub 3 łyżki wody do gotowania, aby w razie potrzeby był bardziej jedwabisty. Świeży makaron stale zasysa wodę, więc spraw, aby był nieco luźniejszy niż musi być i będzie idealny przy stole. Spróbuj. Czy potrzeba więcej soli lub parmezanu, aby zrównoważyć sok z cytryny? Jeśli tak, wyreguluj, a następnie posyp zarezerwowane liście bazylii i zetrzyj dodatkowy parmezan. Weź do stołu, szybko Ubierz sałatkę i jedz od razu.
* Ten przepis zawiera niedogotowane jajka i nie jest zalecany dla osób starszych, młodych lub osób z osłabionym układem odpornościowym.
From Jamie Oliver ' s Meals in Minutes: a Revolutionary Approach to Cooking Good Food Fast by Jamie Oliver. Copyright © Jamie Oliver, 2010, 2011; Fotografia © David Loftus, 2010, 201