Makaron imbirowo-Scallion Momofuku z tofu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Momofuku makaron imbir-Scallion z tofu spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, szalotki, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Nie Momofuku Ginger Scallion Noodles, Makaron Z Imbirem, oraz Makaron Z Imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać szalotki, imbir, 1/4 szklanki oleju, 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego, ocet, i sól. Przykryć tofu z pozostałym sosem sojowym i odstawić. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju w patelni 12-calowy na średnim do połysku.
Dodaj tofu i gotować, aż złoty, o 4 protokół całkowity, obracając kawałki raz.
Przenieś tofu na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem, a następnie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić makaron i wrzucić je z sosem imbir scallion w dużej misce.
Przenieść do poszczególnych misek i góry z tofu.
Podawać z sriracha, w razie potrzeby.