Makaron Farfalle z winegretem z buraków i Pesto z pietruszki
Makaron Farfalle z winegretem z buraków i Pesto z pietruszki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, ocet winny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Makaron Farfalle z winegretem z buraków i Pesto z pietruszki, Farfalle z cukinią i Pietruszkowo-migdałowym Pesto, oraz Sałatka z buraków, bulguru i pomarańczy z pietruszką Vinaigrette.
Instrukcje
1
Dla pesto pietruszki: doprowadzić średni garnek wody do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj sól koszerną, aż woda będzie smakowała jak woda morska i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Woda
3
Dodać natkę pietruszki i gotować przez 1 minutę, a następnie wyjąć łyżką szczelinową. Natychmiast zanurz liście w lodowej kąpieli i pozostaw do ostygnięcia, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
4
Lekko odcedzić liście, a następnie umieścić je w blenderze z cukrem i oliwą z oliwek. Zmiksować na gładką masę. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj trochę wody, aby ułatwić mieszanie. Smak przypraw. Wymieszać szalotki i odstawić do miski wystarczająco duży, aby pomieścić makaron.
Włożyć kawałki buraków do średniego rondla i dodać 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia toczenia na dużym ogniu. Pozostawić do zmniejszenia, aż nie ma około 1/4 szklanki płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Burak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj pozostały 1 szklankę wody i zmniejsz ponownie, aż zostanie Ci tylko 1/4 szklanki. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Zdjąć z ognia i wymieszać z Czerwonym octem winnym i oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Czerwony
Oliwa Z Oliwek
4
Do makaronu: w dużym garnku przynieś 6 litrów wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj dużą ilość soli; woda z makaronu powinna smakować jak woda morska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
6
Dodaj makaron do garnka i wymieszaj, aby nie przyklejał się do dna podczas gotowania. Gotować makaron, aż al dente (żucia, ale nie twardy lub surowy smak) 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Odcedzić makaron w durszlaku, rezerwując trochę płynu do gotowania makaronu w razie potrzeby później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
1
Makaron wlać do miski z natką pietruszki pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Makarony
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny