Makaron Czosnkowy
Czosnek makaron może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 12g białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, makaron penne, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest dobre. Spróbuj Makaron z karczochami i czosnkiem {z tradycyjnym lub cukiniowym makaronem}, Makaron Black Kettle z masłem czosnkowym-zrób prosty obiad z makaronem z zaledwie kilku składników, które smakują tak, jakbyś włożył dużo pracy w Obiad, oraz Trzy Makarony Czosnkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut, lub aż al dente; odcedzić.
Na patelni, saute czosnek w oleju na małym ogniu, tylko na tyle gorąco, aby czosnek skwierczy; o 10 do 15 protokół. Doprawić bazylią, oregano, natką pietruszki i pokruszoną czerwoną papryką i zdjąć z ognia.
W dużej misce wrzucić ugotowany makaron z czosnkiem i mieszanką ziół i odstawić na 3 do 5 minut.
Posypać parmezanem i podawać.