Mahoniowy Pieczony kurczak ze słodkimi ziemniakami z wędzonej limonki i kolendrą Chimichurri

Mahoniowy Pieczony kurczak z wędzonymi słodkimi ziemniakami z limonki i kolendrą Chimichurri to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 32G tłuszczu i w sumie 587 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,85 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś butelkowany sos hoisin, liście kolendry, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodki-N-Wędzony Łosoś Z Imbirowym Ryżem Mahoniowym, Słodki-N-wędzony łosoś z imbirowym ryżem mahoniowym, oraz Dymne Pikantne Słodkie Ziemniaki Z Limonką dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj posiekaną kolendrę, oliwę z oliwek, mielony czosnek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; odstawić.
W średniej misce wymieszaj brązowy cukier, musztardę, sos hoisin i ocet. Zarezerwuj 2/3 tej mieszanki. Do pozostałej części dodaj 1/2 szklanki soku z limonki i dodaj kurczaka; przykryj i wstaw do lodówki.
Umieść słodkie ziemniaki w ciężkim rondlu i zalej wrzącą wodą. Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości, około 15 minut. Zarezerwuj 1/4 szklanki płynu do gotowania, a następnie odcedź ziemniaki w durszlaku. Włóż ziemniaki do zarezerwowanej wody do gotowania i dodaj masło, pieprz chipotle, SOS adobo, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki soku z limonki, kminek, skórkę z limonki, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu. Zetrzyj ziemniaki.
Rozgrzej brojlery. Nawlecz kurczaka na 8 bambusowych szaszłykach namoczonych w wodzie przez 30 minut. Podsmaż około 6 cali od ognia, fastrygując zarezerwowanym sosem mahoniowym, aż będzie gotowy, około 8 minut. Aby podać, podziel ziemniaki na 4 talerze; na wierzch każdy z 2 szaszłykami z kurczaka i skrop sosem cilantro chimichurri.
Udekoruj gałązkami kolendry.