Mahoniowy Pieczony kurczak ze słodkimi ziemniakami z wędzonej limonki i kolendrą Chimichurri

Mahoniowy Pieczony kurczak ze słodkimi ziemniakami z wędzonej limonki i kolendrą Chimichurri
Mahoniowy Pieczony kurczak z wędzonymi słodkimi ziemniakami z limonki i kolendrą Chimichurri to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 32G tłuszczu i w sumie 587 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,85 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś butelkowany sos hoisin, liście kolendry, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodki-N-Wędzony Łosoś Z Imbirowym Ryżem Mahoniowym, Słodki-N-wędzony łosoś z imbirowym ryżem mahoniowym, oraz Dymne Pikantne Słodkie Ziemniaki Z Limonką dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj posiekaną kolendrę, oliwę z oliwek, mielony czosnek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W średniej misce wymieszaj brązowy cukier, musztardę, sos hoisin i ocet. Zarezerwuj 2/3 tej mieszanki. Do pozostałej części dodaj 1/2 szklanki soku z limonki i dodaj kurczaka; przykryj i wstaw do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Umieść słodkie ziemniaki w ciężkim rondlu i zalej wrzącą wodą. Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości, około 15 minut. Zarezerwuj 1/4 szklanki płynu do gotowania, a następnie odcedź ziemniaki w durszlaku. Włóż ziemniaki do zarezerwowanej wody do gotowania i dodaj masło, pieprz chipotle, SOS adobo, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki soku z limonki, kminek, skórkę z limonki, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu. Zetrzyj ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Rozgrzej brojlery. Nawlecz kurczaka na 8 bambusowych szaszłykach namoczonych w wodzie przez 30 minut. Podsmaż około 6 cali od ognia, fastrygując zarezerwowanym sosem mahoniowym, aż będzie gotowy, około 8 minut. Aby podać, podziel ziemniaki na 4 talerze; na wierzch każdy z 2 szaszłykami z kurczaka i skrop sosem cilantro chimichurri.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Udekoruj gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn