Mahi-Mahi z pomarańczowym sosem Beurre Blanc
Mahi-Mahi z pomarańczowym sosem Beurre Blanc to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Mieszanka pieprzu, limonki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Foodnetwork ma 37 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Mahi-Mahi z pomarańczowym sosem Beurre Blanc, Pomarańczowa Bazylia Grillowana Mahi Mahi Z Podsmażoną Zieleniną Przepis, oraz Skórka z orzechów makadamia dla ryb-Mahi Mahi, łosoś, miecznik, Gardłosz pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mikrofalówka limonki w małej misce, aby uwolnić olejki eteryczne. Ponieważ będą one gorące pochodzące z kuchenki mikrofalowej, odstaw je na bok, aż będą wystarczająco chłodne, aby obsłużyć. Przyprawić rybę solą i pieprzem i umieścić w niereaktywnym pojemniku do marynowania. Wycisnąć sok z limonki na rybę i dodać skórki do miski.
Wlać tequilę na filety, przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Około 20 do 25 minut przed posiłkiem przygotuj pomarańczowy beurre blanc, łącząc sok pomarańczowy z winem w rondlu i gotując na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę objętości. Wymieszać z gęstą śmietaną, doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu i pozostawić do zmniejszenia i zagęszczenia na małym ogniu. Natkę pietruszki wymieszać i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej patelni saute i dodać masło. Marynowane filety należy najpierw odsączyć, pozostawiając je bez zakłóceń przez co najmniej 2 do 3 minut, aby powierzchnia zaczęła się karmelizować i zapobiegała rozrywaniu ryby. Odwróć się, aby przesączyć stronę skóry. Pozostawić do gotowania przez 5 do 8 minut lub aż miąższ spowrotem, gdy delikatnie pchnął.
Wyjmij na tacę i pozostaw.
Masło ubić w sosie tuż przed podaniem i łyżką na i wokół ryby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.