Mahi Mahi Marynowane W Limonce
Marynowane wapnem Mahi Mahi wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 820 kalorii, 21g białka, oraz 82g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sok z limonki, czosnek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Mahi Marynowane Cytrynowo-Miodowe-Mahi W / Glazura, Coconut Lime Mahi Mahi Tacos z tequilą namoczoną salsą arbuzową, oraz Miękkie Tacos Mahi Mahi z sosem imbirowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Ubić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, mielony czosnek, czarny pieprz, pieprz cayenne, sól, sok z limonki i startą skórkę z limonki razem w misce, aby marynata.
Umieścić filety mahi mahi w marynacie i włączyć do herbu; pozostawić do marynowania co najmniej 15 minut.
Gotować na rozgrzanym grillu, aż ryba płatki łatwo widelcem i jest lekko rumiane, 3 do 4 minut na stronie.
Udekoruj skrętkami skórki z limonki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.