Mahi Mahi Marynowane W Limonce

Mahi Mahi Marynowane W Limonce
Marynowane wapnem Mahi Mahi wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 820 kalorii, 21g białka, oraz 82g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sok z limonki, czosnek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Mahi Marynowane Cytrynowo-Miodowe-Mahi W / Glazura, Coconut Lime Mahi Mahi Tacos z tequilą namoczoną salsą arbuzową, oraz Miękkie Tacos Mahi Mahi z sosem imbirowo-limonkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Ubić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, mielony czosnek, czarny pieprz, pieprz cayenne, sól, sok z limonki i startą skórkę z limonki razem w misce, aby marynata.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Umieścić filety mahi mahi w marynacie i włączyć do herbu; pozostawić do marynowania co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Mahi MahiFilety Mahi Mahi
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4
Gotować na rozgrzanym grillu, aż ryba płatki łatwo widelcem i jest lekko rumiane, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Udekoruj skrętkami skórki z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn