Mafalda z kremowym pieczonym czosnkiem
Mafalda z kremowym pieczonym czosnkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 5. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Mieszanka octu balsamicznego, pietruszki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kremowy Dip Z Pieczonym Czosnkiem I Parmezanem, Łatwe Kremowe Pieczone Pulpety Czosnkowe, oraz Kremowy Makaron Pieczony Z Czosnkiem I Grzybami.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 350º F.
Wyciąć 1/4-calowy kawałek z góry każdej cebulki czosnku, aby odsłonić goździki.
Miejsce wycięte bok do góry na kawałku folii.
Skropić 2 łyżeczki oliwy z oliwek na każdej cebulce czosnku. Owiń folię szczelnie wokół każdej żarówki.
Piec 45 do 50 minut lub do momentu, gdy czosnek będzie miękki po przekłuciu widelcem.
Usuń czosnek z cebulek, ściskając go od spodu.
W międzyczasie ugotuj i osusz makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Trzymaj ciepło.
W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszać prażony czosnek, pół na pół, ocet, sól i pieprz. Gotować na bardzo małym ogniu, aż do ogrzania. Wymieszać z papryką i pietruszką. W dużej misce, wrzucić sos czosnkowy z makaronem.