Madras Fisherman ' s Curry

Madras Fisherman ' s Curry
Przepis Madras Fisherman ' s Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz kokos, gałązki kolendry, grubą sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Madras Coconut Curry, Madras Wołowina Curry, oraz Rybackie curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej filiżance wymieszać sól i kurkumę i posypać obie strony filetów gardłosza pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gardłosz AtlantyckiGardłosz Atlantycki
KurkumaKurkuma
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Pozostawić filety w chłodnej temperaturze pokojowej, luźno przykryte folią, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
3
Z moździerzem i tłuczkiem lub w elektrycznym młynku do kawy / przypraw grubo zmielić nasiona gorczycy. Grubo posiekać cebulę i w rękawicach ochronnych posiekać serranos. W maszynce grubo zmielić cebulę, serranos, kolendra, i kokos, skrobanie w dół stronie od czasu do czasu. W misce rozpuścić koncentrat tamaryndowca w wodzie, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W 10-do 12-calowej ciężkiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie i gotować nasiona gorczycy o 30 sekund. Mieszać w mieszaninie cebuli i gotować, mieszając, aż pachnące, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać filety i gotować 1 minutę z każdej strony.
6
Dodać mieszaninę tamaryndowca i gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn