Madras Fisherman ' s Curry
Przepis Madras Fisherman ' s Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz kokos, gałązki kolendry, grubą sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Madras Coconut Curry, Madras Wołowina Curry, oraz Rybackie curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej filiżance wymieszać sól i kurkumę i posypać obie strony filetów gardłosza pomarańczowego.
Pozostawić filety w chłodnej temperaturze pokojowej, luźno przykryte folią, 10 minut.
Z moździerzem i tłuczkiem lub w elektrycznym młynku do kawy / przypraw grubo zmielić nasiona gorczycy. Grubo posiekać cebulę i w rękawicach ochronnych posiekać serranos. W maszynce grubo zmielić cebulę, serranos, kolendra, i kokos, skrobanie w dół stronie od czasu do czasu. W misce rozpuścić koncentrat tamaryndowca w wodzie, mieszając.
W 10-do 12-calowej ciężkiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie i gotować nasiona gorczycy o 30 sekund. Mieszać w mieszaninie cebuli i gotować, mieszając, aż pachnące, 6 do 8 protokół.
Dodać filety i gotować 1 minutę z każdej strony.
Dodać mieszaninę tamaryndowca i gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 6 do 8 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.