Maślanka Panna Cotta
Przepis Maślanka Panna Cottan jest gotowy w około 4 godziny i 5 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 155 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako niedrogi deser. Jeśli masz maślankę, żelatynę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Maślanka Panna Cotta, Maślanka Panna Cotta, oraz Maślanka Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę na 2 łyżki wody w małej misce i odstawić na 5 minut.
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć pół na pół, cukier, strąki wanilii, nasiona wanilii i szczyptę soli. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, często mieszając, aby rozpuścić cukier i uniknąć przypalenia mleka. Zmniejszyć ogień i dodać żelatynę i maślankę. Przecedzić przez drobne sito, usuwając strąki wanilii i wszelkie stałe mleko.
Wlać mieszaninę do 8 małych ramekinów i ostudzić do temperatury pokojowej, około 45 minut.
Przełożyć do lodówki i schłodzić przez 3 godziny. Aby podać, krótko zanurz DNA ramekinów w ciepłej wodzie i odwróć na talerze deserowe.
BYOC: Top z ulubionych świeżych jagód, gdy w sezonie. Jeśli masz czas, spróbuj zrobić kremowy sos karmelowy za pomocą cukru, wody i pół na pół. Bądź kreatywny i przesuń talerz w kreatywny wzór.
Pozwól swojemu wewnętrznemu artyście wyjść.