Maślanka Panna Cotta
Przepis Maślanka Panna Cottan jest gotowy w około 4 godziny i 25 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 4G białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, olej roślinny, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Maślanka Panna Cotta, Maślanka Panna Cotta, oraz Maślanka Panna Cotta.
Instrukcje
Pędzel 6 (6-uncji) ramekinów cienką warstwą oleju roślinnego; odłóż je na bok.
Umieścić sitko o drobnych oczkach na dużej miarce z wylewką lub dużą miską i odstawić na bok.
Umieścić krem w średnim rondlu i posypać żelatynę równomiernie na powierzchni.
Pozostaw w stanie niezakłóconym, aż żelatyna zmięknie, około 3 minut.
Dodać cukier i nasiona wanilii i wymieszać do połączenia.
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, stale mieszając i skrobając po bokach patelni w razie potrzeby gumową szpatułką, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się i mieszanina nie czuje się ziarnista po wcieraniu między palce, około 5 do 7 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina gotowała się na wolnym ogniu lub żelatyna nie ustawi się prawidłowo.)
Wlać mieszaninę do przygotowanego sitka i wyrzucić zawartość Sitka. Mieszaj w maślance, aż do połączenia i natychmiast podziel mieszaninę między przygotowane ramekiny. Lekko dociśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię każdej panny Cotty, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce do zestawu, około 4 hours.To podawać, wyjąć ramekiny z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej przez 5 minut. Ostrożnie przeprowadź nóż na obwodzie każdej panny Cotty, przykryj go talerzem do serwowania i odwróć do rozpięcia, używając noża, aby delikatnie szturchnąć pannę cottę z ramekinu, jeśli to konieczne.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.