Lucjan czerwony z pomidorowo-szafranowym winegretem
Czerwony Lucjan z pomidorem-szafran Vinaigrette jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 1 porcją. To danie główne ma 1061 kalorii, 189g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 16,22 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, ocet winny sherry, szafran i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Lucjan Czerwony Z Pomidorowo-Szafranowym Winegretem, Kurczak Smażony Z Pomidorem-Szafran Vinaigrette, oraz Kurczak smażony z pomidorowo-szafranowym winegretem na Frisée.
Instrukcje
Podsmaż Lucjan, jeśli chcesz. Wolę Pan broil je w ciężkiej patelni non-stick.Najpierw natrzyj sól i świeżo zmielony pieprz na powierzchnię ryby.
Dodaj film oleju do patelni i ustaw na średnim ogniu.Gotuj filety, aż skończysz, około 3-5 minut z każdej strony, w zależności od grubości ryby.Po zakończeniu wyjąć do serwowania talerza i utrzymać ciepło.
Rozgrzać olej na małej patelni.
Dodać szafran i gotować na małym ogniu przez 5 protokół.
Dodać szalotka i czosnek mielony i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać pomidory i gotować, aż lekko zmięknie, o 3 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i gotować, aż pomidory zaczną się rozkładać, o 3 minuty dłużej.
Dodać ocet i posiekaną natkę pietruszki i doprawić pieprzem.Łyżka sos pomidorowy vinaigrette na rybę i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.