Lody waniliowe ze świeżymi truskawkami to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 6 minut. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, skrobię kukurydzianą, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj B&W puddingi waniliowe ze świeżymi truskawkami, Duszone truskawki z wanilią i świeżą miętą, oraz Lody waniliowe z truskawkami # sfromtheheart dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć 2 łyżki mleka i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W dużej misce wymieszać serek śmietankowy i sól, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Pozostałe mleko, pół na pół i kolejne 3 składniki (przez syrop kukurydziany) połączyć w średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wymieszać nasiona do mieszaniny mleka na patelni, rezerwując fasolę do innego użycia. Doprowadzić do wrzenia; gotować 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Syrop Kukurydziany
Nasiona
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
4
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej; wymieszać trzepaczką. Gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje. Stopniowo dodawać mieszaninę mleka do mieszaniny serów śmietankowych, mieszając, aż będzie gładka. Powrót mieszaniny mleka do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Skrobia Kukurydziana
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
5
Umieścić patelnię w dużej misce wypełnionej lodem, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
6
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Lód
7
Podczas gdy lody zamarza, połączyć truskawki i 1/4 szklanki cukru w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 5 minut lub aż owoce są miękkie i sok jest syropy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Lody
Owoce
Sok
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem, aż owoce wystygną (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
9
Po zakończeniu ubijania lodów przełóż do pojemnika odpowiedniego do zamrażarki, naprzemiennie łyżki lodów z łyżkami owoców. Naciśnij kawałek pergaminu lub papieru woskowego bezpośrednio na powierzchnię lodów i zamrozić do twardości, około 4 godzin.