Lody rozmarynowe z Pralinkami z orzechów piniowych

Lody rozmarynowe z Pralinkami z orzechów piniowych
Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1163 kalorii, 12g białka, oraz 75 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Mieszanka mleka, syrop kukurydziany, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta z orzechów sosnowych z kremem rozmarynowym, Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, oraz Łyżki: rozmarynu, oliwy z oliwek i miodu sosnowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć orzeszki piniowe, brązowy cukier, miód, masło i 1/8 łyżeczki soli w małej misce. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MasłoMasło
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Rozłóż orzechy w jednej warstwie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec przez 8 minut. Przesuwaj nakrętki widelcem, aby nie zbrylały się.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec 2 Więcej minut, przenieść orzechy wokół ponownie, a następnie gotować 2 lub 3 więcej minut. Orzechy będą wyglądać bąbelkowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Przesuwaj je kilka razy podczas procesu chłodzenia, aby nie przyklejały się do siebie w jak największym stopniu. Po ugotowaniu połamać duże grudki palcami. Odstawić z jak najmniej orzechów dotykając, jak to możliwe.Zrób lody: do połowy napełnij dużą miskę lodem i wodą; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
WodaWoda
OrzechyOrzechy
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PiekarnikPiekarnik
7
Wymieszać 2 uncje mleka ze skrobi kukurydzianej w małej misce. Mieszać aż do całkowitego i gładkiego włączenia; odstawić. W oddzielnej średniej misce ubić ser śmietankowy, rozmaryn mielony, i pozostały ¼ łyżeczki soli razem, aż dobrze włączone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
RozmarynRozmaryn
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Połączyć pozostałe mleko, śmietanę, cukier granulowany i syrop kukurydziany w rondlu 4-quart, doprowadzić do wrzenia toczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Usunąć z ognia i stopniowo mieszać w mieszaninie skrobi kukurydzianej. Wróć do ognia i pozwól mu wrócić do wrzenia, ubijając cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wyjąć z ognia i ostudzić około 2 minut, a następnie stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do średniej miski z mieszaniną twarogu. Ubijaj, aż będzie bardzo gładka. Pozostawić do ostygnięcia około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Wlać mieszaninę do 1-galonowej torby zamrażarki Ziplock. Zamknij torbę i zanurz ją w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
1
Schłodzoną mieszaninę wlać przez sito o drobnej siatce bezpośrednio do miski Maszyny do lodów. To nie tylko usuwa mielony rozmaryn, ale poprawia konsystencję lodów. Postępuj zgodnie z kierunkiem produkcji na maszynie, aż lody będą gładkie, gęste i kremowe. To powinno być ciągnięcie z boków tylko trochę jak to churches.Pakuj lody do pojemnika 1-quart storage, składając praliny z orzechów sosnowych w przerywany sposób. Uszczelnienie szczelną pokrywą. Zamrozić lody do bardzo twardego, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PralinyPraliny
RozmarynRozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
SitoSito
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn