Lody rozmarynowe-Matematyka i nauka
Lody rozmarynowe-Matematyka i nauka może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1163 kalorii, 12g białka, oraz 75 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 328 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz brązowy cukier, sól koszerna, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Babeczki bananowe i matematyka z dziećmi, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 350 stopni F.
Połączyć orzeszki piniowe, brązowy cukier, miód, masło i 1/8 łyżeczki soli w małej misce. Wymieszać, aby połączyć.
Rozłóż orzechy w jednej warstwie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Piec przez 8 minut. Przesuwaj nakrętki widelcem, aby nie zbrylały się.
Piec 2 Więcej minut, przenieść orzechy wokół ponownie, a następnie gotować 2 lub 3 więcej minut. Orzechy będą wyglądać bąbelkowo.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Przesuwaj je kilka razy podczas procesu chłodzenia, aby nie przyklejały się do siebie w jak największym stopniu. Po ugotowaniu połamać duże grudki palcami. Odstawić z jak najmniej orzechów dotykając, jak to możliwe.Zrób lody: do połowy napełnij dużą miskę lodem i wodą; odstaw na bok.
Wymieszać 2 uncje mleka ze skrobi kukurydzianej w małej misce. Mieszać aż do całkowitego i gładkiego włączenia; odstawić. W oddzielnej średniej misce ubić ser śmietankowy, rozmaryn mielony, i pozostały ¼ łyżeczki soli razem, aż dobrze włączone; odstawić.
Połączyć pozostałe mleko, śmietanę, cukier granulowany i syrop kukurydziany w rondlu 4-quart, doprowadzić do wrzenia toczenia na średnim ogniu.
Usunąć z ognia i stopniowo mieszać w mieszaninie skrobi kukurydzianej. Wróć do ognia i pozwól mu wrócić do wrzenia, ubijając cały czas.
Wyjąć z ognia i ostudzić około 2 minut, a następnie stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do średniej miski z mieszaniną twarogu. Ubijaj, aż będzie bardzo gładka. Pozostawić do ostygnięcia około 5 minut.
Wlać mieszaninę do 1-galonowej torby zamrażarki Ziplock. Zamknij torbę i zanurz ją w misce z lodowatą wodą.
Schłodzoną mieszaninę wlać przez sito o drobnej siatce bezpośrednio do miski Maszyny do lodów. To nie tylko usuwa mielony rozmaryn, ale poprawia konsystencję lodów. Postępuj zgodnie z kierunkiem produkcji na maszynie, aż lody będą gładkie, gęste i kremowe. To powinno być ciągnięcie z boków tylko trochę jak to churches.Pakuj lody do pojemnika 1-quart storage, składając praliny z orzechów sosnowych w przerywany sposób. Uszczelnienie szczelną pokrywą. Zamrozić lody do bardzo twardego, co najmniej 4 godziny.Jak to: jak Ładowanie...