Lody Pekanowo-Klonowe Solone

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj solonych lodów Orzechowo-klonowych. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1111 kalorii. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, sól morska, prawdziwy syrop klonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Lody Pekanowo-Klonowe Solone, Solone Klonowe Pecan Pie Batony, oraz Solona Klonowa Krówka Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść orzechy pekan w ciężkim rondlu na średnim ogniu i tosty orzechy, stale mieszając, aż pachnące, 1 do 2 minut.
Posypać 2 łyżki cukru na pekan i stale mieszać, aż cukier topi się do jasnego brązowego syropu i pokryć pekan. Natychmiast zdjąć patelnię z ognia; posypać 1/2 łyżeczki soli morskiej.
Obróć gorące orzeszki pekan na kawałek pergaminu i dokładnie ostudź; rozbij wszelkie duże grudki. Odstaw kandyzowane pekany na bok.
Ubić 3/4 szklanki cukru, syrop klonowy, jajka, ekstrakt waniliowy i aromat klonowy w dużej misce, aż będzie gładka. Powoli ubijaj na pół i pół.
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Kandyzowane orzechy pekan wymieszać z miękko mrożonymi lodami.
Porcje posypać szczyptą grubo zmielonej soli morskiej.