Lody Mocha Latte
Lody Mocha Latte to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 20 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, pastę z fasoli waniliowej, żółtko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Lody Mocha Latte Fudge Swirl, Cold Brew Coffee Latte Ice Pops, oraz Kahlúa brownies z lukrem maślanym kahlúa mocha i soloną karmelową białą czekoladą kahlúa mocha latte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki ubić w dużym, ciężkim rondlu. Stopniowo ubijaj mleko i śmietanę do ubijania. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 10 do 12 minut lub aż mieszanina lekko zgęstnieje.
Żółtko ubić, aż lekko zgęstnieje. Stopniowo ubij około 1 szklanki gorącej mieszanki śmietany do żółtka.
Dodaj mieszaninę żółtka do pozostałej mieszaniny śmietany, stale ubijając.
Ubić pastę z wanilii. Schłodzić 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić folię bezpośrednio na mieszance śmietany i schłodzić 8 do 24 godzin.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Piec pekan w jednej warstwie w płytkiej patelni 8 minut lub do tosty i pachnące, mieszając raz w połowie. Całkowicie schłodzić (około 30 minut).
Wlać schłodzoną mieszaninę śmietany do pojemnika zamrażalnika o objętości 1 1/2 qt. elektryczny ekspres do lodów i zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta. (Instrukcje i czas mogą się różnić.) Przed przeniesieniem lodów do szczelnego pojemnika w celu dalszego zamrażania, wymieszaj pekany i czekoladę.
Dekorować, w razie potrzeby.
* Ekstrakt z wanilii można zastąpić.