Lody Mascarpone i marmolada

Lody Mascarpone i marmolada
Lody Mascarpone i marmolada wymagają z grubsza 7 godzin od początku do końca. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 6 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food wymaga nasion wanilii, złotego cukru, pełnotłustego mleka i mascarpone. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kruche pieczywo z marmoladą i lodami waniliowymi, Lody Mascarpone, oraz Lody Mango Mascarpone.

Instrukcje

1
Do dużej miski włóż żółtka i cukier, a następnie użyj elektrycznej trzepaczki, aby ubić razem, aż bledną i gęstą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W międzyczasie do średniego rondla włożyć mleko, mascarpone, waniliową i pomarańczową skórkę i doprowadzić do wrzenia, ubijając, aby zmiksować mascarpone z mlekiem. Gdy tylko się zagotujesz, zdejmij ciepło i ubijaj stopniowo do miksu jajek, aby uzyskać krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
MascarponeMascarpone
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Wyczyść patelnię, a następnie włóż do niej krem. Gotować delikatnie przez 15 minut, cały czas mieszając, aż mieszanka będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć tył drewnianej łyżki. Nie pozwól, aby gotować lub jaj będzie jajecznica. Przesiać do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Ubijaj w maszynie do lodów, aż będą gęste i gładkie, a następnie włóż do plastikowego pojemnika. Łyżka nad marmoladą, a następnie użyj szaszłyku, aby marszczyć marmoladę. Przykryć i zamrozić na co najmniej 6 godzin, aż zestaw. Jeśli nie masz Maszyny do lodów, zamrozić krem na 4 godziny w pojemniku, mieszając i rozbijając kryształy co godzinę, aż będą gęste i gładkie. Zawirować w marmoladzie, a następnie zamrozić ciało stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn