Lody Mascarpone i marmolada
Lody Mascarpone i marmolada wymagają z grubsza 7 godzin od początku do końca. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 6 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food wymaga nasion wanilii, złotego cukru, pełnotłustego mleka i mascarpone. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kruche pieczywo z marmoladą i lodami waniliowymi, Lody Mascarpone, oraz Lody Mango Mascarpone.
Instrukcje
Do dużej miski włóż żółtka i cukier, a następnie użyj elektrycznej trzepaczki, aby ubić razem, aż bledną i gęstą.
W międzyczasie do średniego rondla włożyć mleko, mascarpone, waniliową i pomarańczową skórkę i doprowadzić do wrzenia, ubijając, aby zmiksować mascarpone z mlekiem. Gdy tylko się zagotujesz, zdejmij ciepło i ubijaj stopniowo do miksu jajek, aby uzyskać krem.
Wyczyść patelnię, a następnie włóż do niej krem. Gotować delikatnie przez 15 minut, cały czas mieszając, aż mieszanka będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć tył drewnianej łyżki. Nie pozwól, aby gotować lub jaj będzie jajecznica. Przesiać do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Ubijaj w maszynie do lodów, aż będą gęste i gładkie, a następnie włóż do plastikowego pojemnika. Łyżka nad marmoladą, a następnie użyj szaszłyku, aby marszczyć marmoladę. Przykryć i zamrozić na co najmniej 6 godzin, aż zestaw. Jeśli nie masz Maszyny do lodów, zamrozić krem na 4 godziny w pojemniku, mieszając i rozbijając kryształy co godzinę, aż będą gęste i gładkie. Zawirować w marmoladzie, a następnie zamrozić ciało stałe.