Lody maślane z kompot z przyprawami owocowymi
Ten przepis służy 8. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 367 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Mieszanka śmietany do ubijania, przyprawiony kompot owocowy, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kompot Owocowy Z Kremem Ricotta, Kompot Owocowy Przyprawiony, oraz Kompot z suszonych owoców w syropie Zinfandel.
Instrukcje
Śmietanę wlać do ciężkiego, średniego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę i chili w proszku. Przynieś na wolnym ogniu.
Żółtka i cukier ubić w średniej misce. Stopniowo ubij gorącą mieszankę śmietany; wróć do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 4 minut (nie gotować).
Przenieść do dużej miski; schłodzić do całkowitego ostygnięcia.
Wymieszać w maślance. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny lub przez noc. Odrzuć waniliową fasolę.
Przetwórz budyń w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika. Przykryć i zamrozić do twardości, około 4 godzin. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Zamrozić.)
Łyżka lodów do misek lub szklanek. Łyżka przyprawiony kompot owocowy nad.