Lody Czekoladowe Z Mlekiem Słodowanym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj słodowanych lodów z czekolady mlecznej. Ten przepis służy 16 i kosztuje 53 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz słodowane mleko w proszku, kulki z mleka słodowanego, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Czekolada Mleczna M & M Ice Cream, Ciasteczka mleczno-czekoladowe ze Słodowaną śmietaną, oraz Ciasteczka mleczno-czekoladowe ze Słodowaną śmietaną.
Instrukcje
W średnim rondlu z kuchenki ubić żółtka, słodowane mleko w proszku i cukier na pastę. Po dokładnym połączeniu, trzepaczka na pół i pół, powoli, aby usunąć wszelkie grudki. Umieścić na małym ogniu i mieszać często, aż krem zgęstnieje, ale jeszcze nie gotować. Krem powinien pokryć tylną część łyżki, a przesunięty palec powinien pozostawić czystą linię.
Przecedzić budyń do dużej miski zawierającej posiekaną czekoladę.
Odstawić na minutę, a następnie mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Dodaj wanilię, gałkę muszkatołową i sól do smaku.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i schłodzić przez noc.
Następnego dnia ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta. W ostatniej chwili ubijania dodać mrożone kulki z mleka słodowanego. Wróć do hermetycznego pojemnika, aby zamrozić na co najmniej dwie godziny przed podaniem.