Lody Cynamonowo-Goździkowe
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Lody cynamonowo-goździkowe mogą być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 646 kalorii, 10g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, żółtka jaj, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tartaletki jabłkowo-Kminkowe z lodami cynamonowo-Goździkowymi i sosem jabłkowo-karmelowym, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Lody Cynamonowe: Bogate Włoskie Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mleko, śmietanę, 1/2 szklanki cukru, cynamon i goździki w ciężkim średnim rondlu. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia. Osłona; stroma 1 godzina.
Ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru w misce, aż do dobrze wymieszanego. Doprowadzić mieszaninę mleka na wolnym ogniu. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; wróć do tej samej patelni. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest przeciągnięty (nie gotować). Przecedzić do innej średniej miski; schłodzić, aż ostygnie, od czasu do czasu mieszając, około 2 godzin.
Schłodzony krem przetwarza się w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić. (Można przygotować 3 dni wcześniej. Zamrozić.)