Lody Arbuzowo-Miętowe
Lody Arbuzowo-miętowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis ma 560 kalorii, 7G białka, oraz 27g tłuszczu na porcję. Za 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 27 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś żółtka, kawałki arbuza, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Lato. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lody Niedziele: Świeże Miętowe Lody Z Kawałkami Czekolady, Lody Niedziele: Świeże Miętowe Lody Z Kawałkami Czekolady, oraz Miętowo-truflowa Terrina lodowa z sosami miętowo-czekoladowymi.
Instrukcje
Zmiksuj kawałki arbuza w blenderze lub robocie kuchennym na gładką masę; odcedź soki z pozostałych ciał stałych i odłóż na bok, odrzucając ciała stałe.
Podgrzej 1 szklankę gęstej śmietany z cukrem w rondlu na średnim ogniu, aż się rozgrzeje. Wymieszaj liście mięty z rozgrzaną śmietaną. Przykryj rondel i zdejmij z ognia. Pozostaw mieszaninę do zaparzenia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. Przecedzić do miski; wyrzucić liście mięty.
Ubij żółtka w misce, aż delikatnie ubij. Powoli wlej krem z dodatkiem mięty do żółtek, ciągle ubijając, aby zapobiec ugotowaniu jajka; zeskrob miksturę z powrotem do rondla i umieść na średnim ogniu. Ciągle mieszaj, zeskrobując dno podczas gotowania, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje szpatułkę; wlej mieszaninę przez sitko do miski wraz z 1 szklanką gęstej śmietany.
Wymieszaj sok z arbuza z mieszanką śmietany.
Wlać do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Polecane wino: Cream Sherry, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Moscato, Moscato Dasti
Lody naprawdę dobrze komponują się z kremową Sherry, czerwonym winem i Sherry. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "