Llapingachos Ecuatorianos (ekwadorskie placki ziemniaczano-serowe)
Llapingachos Ecuatorianos (ekwadorskie placki ziemniaczano-serowe) może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 33 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ser monterey jack, pieprz, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Ekwadorskie Serowe Placki Ziemniaczane (Llapingachos), EKWADORSKIE PASZTECIKI Z SEREM I ZIEMNIAKAMI, oraz Fanesca (Ekwador.
Instrukcje
Umieść 1 1/2 łyżeczki soli i ziemniaków w rondlu i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień,i gotować 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić i rozgnieść masherem ziemniaczanym, aż będzie gładka. Super.
Dodaj ser, zieloną cebulę, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do mieszaniny ziemniaków, dobrze mieszając. Podzielić mieszaninę ziemniaków na 6 kulek (około 1/2 szklanki na kulkę). Spłaszczyć kulki do 1/2-cala-grube paszteciki (o średnicy 3-cala).
Umieścić na blasze do pieczenia; przykryć i przechowywać w lodówce 20 minut lub do firmy.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Umieścić placki ziemniaczano-serowe na patelni; gotować 5 minut lub aż dno są rumiane. Turn paszteciki; gotować 3 protokół. Top paszteciki z pomidorem i czerwoną cebulą.