Liście winogron Nadziewane orzeszkami piniowymi, porzeczkami i złotymi rodzynkami

Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Liście winogron Nadziewane orzeszkami piniowymi, porzeczkami i złotymi rodzynkami mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 30. Mieszanka ryżu z krótkimi ziarnami, sól, mięta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Liście Winogron Nadziewane Ryżem I Porzeczkami, Liście winogron nadziewane ryżem, porzeczkami i ziołami, oraz Herbed kuskus ze złotymi rodzynkami i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć porzeczki i rodzynki z retsina w małej misce i odstawić na co najmniej 1 godzinę, lub najlepiej na noc.
Jeśli używasz świeżych liści winogron, przynieś duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu. Upuść liście, naciskając, aby je zanurzyć i blanszuj, aż nie będą już jasnozielone, około 2 minut.
Natychmiast odcedzić, spłukać w chłodnej wodzie i delikatnie wycisnąć nadmiar płynu. Odstawić. Jeśli używasz butelkowanych liści winogron, delikatnie wyjmij je ze słoika, aby uniknąć rozdarcia, i wyciśnij nadmiar płynu. Odstawić.
Rozgrzać olej w średniej wielkości patelni na średnim ogniu.
Dodaj ryż, cebula, czosnek, orzeszki piniowe, Skórka, i sól, zmniejszyć ogień do średniej, i smażyć, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać porzeczki i rodzynki, z ich cieczy, i smażyć, aż ciecz głównie odparował, o 3 protokół. (Ryż nie będzie gotowany.)
Zdjąć z ognia i wymieszać z koperkiem i liśćmi mięty.
Wyłożyć dno i boki średniej wielkości garnka lub patelni z rozdartymi lub dodatkowymi liśćmi winogron i niektórymi reserved koperkiem i łodygami mięty.
Na blacie ułóż tyle liści winogron, żyłkami do góry, ile masz miejsca.
Umieść około łyżki mieszanki ryżu w pobliżu końca łodygi każdego liścia.
Spód liścia zwiń do góry nad farszem. Następnie złóż po bokach liścia, aby częściowo zamknąć wypełnienie. Kontynuuj walcowanie, aby całkowicie zamknąć wypełnienie, tworząc cylindra stubby.
Podczas napełniania i zwijania liści, szczelnie zapakuj dolmadakię, końcówkę liścia w dół, na patelnię, tworząc koncentryczne okręgi, aż dno zostanie całkowicie pokryte. Gdy jedna warstwa jest kompletna, Utwórz drugą warstwę.
Kontynuuj farsz, zwijanie i szczelne pakowanie liści, aż cały farsz zostanie użyty. Staraj się, aby górna warstwa była jak najbardziej równa i płaska, nawet jeśli nie jest kompletna. Wierzchnią warstwę przykryć pozostałym koprem i łodygami mięty oraz dodatkowymi liśćmi winogron.
Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby ledwo zakryć liście.
Wlać sok z cytryny na wszystko. Dolmadakię odchudzić ciężką płytą lub nieco mniejszą patelnią częściowo wypełnioną wodą. Ustawić patelnię na kuchence i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, 1 godzinę.
Usuń, posmakuj dolmy, aby upewnić się, że ryż jest gotowy, i pozostaw do ostygnięcia.
Gdy dolmadakia są wystarczająco chłodne do obsługi, ostrożnie wylać płyn, naciskając lekko na liście, aby wyodrębnić nadmiar płynu. Schłodzić do całkowitego ostygnięcia.
. Zaprezentuj dolmadakię na patelni, jeśli jest atrakcyjna, lub ułóż je ładnie na talerzu.
Udekorować plasterkami cytryny i podawać.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;