Linguine z przegrzebkami, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii
Linguine z przegrzebkami, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii to wegańskie danie główne. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 597 kalorii, 13g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, sól, płatki czerwonej papryki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Makaron z suszonymi pomidorami i orzeszkami piniowymi, Brokuły z suszonymi pomidorami i orzeszkami piniowymi, oraz Makaron z pesto rukola, suszone pomidory i orzeszki piniowe przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast orzeszki piniowe w piekarniku na złoty kolor, o 8 protokół.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół.
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni nieprzywierającej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Doprawić przegrzebki 1/8 łyżeczki soli.
Umieść przegrzebki na patelni i sear aż brązowy na dole, 1 do 2 protokół. Obrócić i zapiekać, aż brązowieje po drugiej stronie, 1 do 2 minut dłużej.
Usuń przegrzebki i pokroić je na ćwiartki.
W tej samej patelni podgrzej pozostałe 5 łyżek oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodać pomidory, czosnek, 2 łyżki natki pietruszki, płatki czerwonej papryki i 1/2 łyżeczki soli. Gotować, mieszając, przez 1 minutę. Wrzucić z makaronem, przegrzebki, orzeszki piniowe, a pozostałe 4 łyżki pietruszki.
Odtwarzanie suchych pomidorów suszonych na słońcu: można użyć suchych pomidorów zamiast pakowanych w olej. Aby odtworzyć, umieść je w misce z wrzącą wodą, aby dobrze przykryć.
Odstawić na pięć minut, a następnie odcedzić.
Rekomendacja Wina: Wielu uważa, że tocai friulano jest najlepszym białym winem w północno-wschodnich Włoszech. Pełny i wystarczająco bogaty, aby partner przegrzebki, ma również wystarczająco dużo ostrej kwasowości, aby stanąć do pomidorów. Orzechowy smak wina sprawia, że jest to naturalne z tym daniem.