Linguine z małż (Linguine con le Vongole)

Linguine z małż (Linguine con le Vongole)
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 579 kalorii, 12g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszka z płaskim liściem, linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguine z małż (Linguine con le Vongole), Linguine Con Le Vongole / Linguine Z Małż, oraz Linguine alle Vongole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć 8 ćwiartek wody do wrzenia i soli. Doprowadzić do wrzenia, następnie dodać linguine i gotować do 1 minuty brakuje al dente zgodnie ze wskazówkami opakowania (makaron powinien być jeszcze dość jędrne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Tymczasem w dużej patelni sauté na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 6 łyżek oliwy z oliwek extra-aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać czosnek i smażyć aż tylko złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać małże i 1 łyżka płatków czerwonej papryki i sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
MałżeMałże
5
Dodać wino, pomidory i sok, i 1/2 szklanki pietruszki i gotować na wolnym ogniu, odkryte, tylko do otwarcia Małży, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MałżeMałże
SokSok
WinoWino
6
Rezerwy 1/2 szklanki wody do gotowania, następnie odsączyć linguine i dodać do patelni. Dusić, rzucając od czasu do czasu, aż linguine jest po prostu przetargu, o 1 minuta. W razie potrzeby dodaj trochę zarezerwowanej wody do gotowania, aby zachować wilgotność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać pozostałe 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżeczka płatków czerwonej papryki, i oliwa z oliwek extra-virgin, podrzucając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
Przełożyć do naczynia i podawać natychmiast.

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn