Linguine z małż (Linguine con le Vongole)
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 579 kalorii, 12g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszka z płaskim liściem, linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguine z małż (Linguine con le Vongole), Linguine Con Le Vongole / Linguine Z Małż, oraz Linguine alle Vongole dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć 8 ćwiartek wody do wrzenia i soli. Doprowadzić do wrzenia, następnie dodać linguine i gotować do 1 minuty brakuje al dente zgodnie ze wskazówkami opakowania (makaron powinien być jeszcze dość jędrne).
Tymczasem w dużej patelni sauté na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 6 łyżek oliwy z oliwek extra-aż gorące, ale nie palenie.
Dodać czosnek i smażyć aż tylko złoty, o 30 sekund.
Dodać małże i 1 łyżka płatków czerwonej papryki i sauté 1 minutę.
Dodać wino, pomidory i sok, i 1/2 szklanki pietruszki i gotować na wolnym ogniu, odkryte, tylko do otwarcia Małży, 7 do 8 protokół.
Rezerwy 1/2 szklanki wody do gotowania, następnie odsączyć linguine i dodać do patelni. Dusić, rzucając od czasu do czasu, aż linguine jest po prostu przetargu, o 1 minuta. W razie potrzeby dodaj trochę zarezerwowanej wody do gotowania, aby zachować wilgotność.
Dodać pozostałe 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżeczka płatków czerwonej papryki, i oliwa z oliwek extra-virgin, podrzucając do herbu.
Przełożyć do naczynia i podawać natychmiast.