Linguine cytrynowe

Linguine cytrynowe
Lemon Linguine może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 772 kalorie. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, linguine, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 18 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 60%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Lemon Linguine, Lemon Linguine i Cukiniowo-cytrynowy linguine.

Instrukcje

1
Napełnij wodą prawie największy garnek jaki masz i zagotuj. Kiedy przyjaciele przychodzą na lunch, podgrzej wodę do wrzenia, zanim przyjdą, w przeciwnym razie będziesz nerwowo czekać, aż garnek się zagotuje, a rzekomo szybki lunch będzie coraz później. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć i wyłączyć palnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Zwykle zostawiam dodanie soli do czasu, aż woda zagotuje się po raz drugi. Ale niezależnie od tego, jak to zrobisz, dodaj sporo soli. Kiedy bulgotanie stanie się zachęcająco gwałtowne, włóż makaron. Często zamykam pokrywkę na chwilę, żeby makaron ponownie się zagotował, ale nie odwracaj się do niego plecami i dobrze wymieszaj widelcem do makaronu lub czymkolwiek innym, aby uniknąć nawet podejrzeń, że lepkość po zdjęciu pokrywki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Następnie zajmij się sosem, upewniając się, że ustawiłeś minutnik na około minutę krócej niż czas podany na opakowaniu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
4
Do miski dodać żółtka, śmietanę, parmezan, skórkę z całej cytryny i sok z połowy, sól i dobrze zmielony pieprz, ubić widelcem. Nie chcesz, żeby było puszyste, po prostu połączone. Smak. Jeśli chcesz, żeby był bardziej cytrynowy, to oczywiście dodaj więcej soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Gdy minutnik się wyłączy, spróbuj, aby ocenić, jak blisko jest makaronu. Radzę trzymać się przy kuchence, żeby nie przegapić tego punktu. Nie spiesz się jednak. Wszyscy tak bardzo chcą ugotować makaron al dente, że czasami makaron nie jest wystarczająco ugotowany. Nie chcesz tutaj absolutnie żadnej kredowości. A linguine (przynajmniej tak mi się wydaje) nie ulega rozgotowaniu tak szybko, jak inne długie makarony. Ma to oczywiście sens, ponieważ pasma „małych języczków” są gęstsze niż kształty płaskich wstążek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
6
Tak czy inaczej, jak tylko makaron będzie wyglądał na gotowy, odlej szklankę płynu z gotowania, odcedź makaron, a następnie zdejmij z ognia wrzuć go z powrotem do garnka lub przełóż do sprawnie podgrzanej miski, wrzuć masło i mieszaj i obracaj, aby upewnić się, że masło się roztopiło, a makaron był nim cały pokryty. Każde pasmo będzie tylko słabo błyszczące, bo masła jest niewiele, a makaronu całkiem sporo. Jeśli chcesz dodać więcej, zrób to; dobre masło to najlepszy aromat, najlepsza konsystencja i najlepszy środek poprawiający nastrój.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Kiedy będziesz zadowolony, że makaron jest pokryty miękką warstwą masła, dodaj mieszankę jajeczną i dobrze obróć w niej makaron, dodając trochę płynu z gotowania, jeśli wydaje się trochę suchy (tylko 2 łyżki stołowe – nie nie chcę mokrego bałaganu – i to dopiero po tym, jak uznamy, że sos został już dodany).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
8
Posyp natką pietruszki i podawaj teraz, teraz, teraz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn