Limpa Szwedzka (Chleb Żytni)
Przepis Szwedzki Limpa (chleb żytni) jest gotowy w około 1 godzinę i 34 minuty i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Ten chleb ma 386 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ciasto skompresowane drożdże, masło, mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Szwedzki Chleb Limpa, Szwedzki Chleb Limpa (Żytni) , oraz Duński Chleb Żytni.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj melasę, wodę, brązowy cukier, koper włoski i sól. Doprowadzić do wrzenia, a następnie delikatnie gotować, odsłonięte, przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i dodać skrócenie.
Rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki letniej wody.
Dodać schłodzoną mieszaninę melasy i dobrze wymieszać. Wymieszać z mąką żytnią. Beat until smooth. Przykryć i pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej przez noc, około 9 do 10 godzin.
Rano dodać 5 szklanek białej mąki, a pozostałą 1/2 szklanki umieścić na ściereczce lub desce do wyrabiania ciasta. Ciasto wyrabiamy i ugniatamy, aż będzie gładkie i elastyczne.
Umieścić w nasmarowanej misce, przykryć, i odstawić do podwójnego rozmiaru, 2 do 2 1/2 godziny.
Ciasto pokroić na pół i uformować na 2 bochenki (Okrągłe jest bardziej tradycyjne).
Umieść w 2 nasmarowanych 9-calowych patelniach na ciasto. Przykryć czystą szmatką i odstawić do światła, około 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Piec przez 45 do 55 minut.
Topy wyjąć i posmarować roztopionym masłem.