Limoncello Gelato
Limoncello Gelato wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 715 kalorii, 8G białka, oraz 57 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów Południowej żywności. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką cukier, mleko, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Limoncello Gelato, Limoncello Pound Cake w / Meyer Lemon Curd Filling & kozi ser, tymianek i lukier Limoncello, oraz Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 6 składników ubić w dużym rondlu.Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.Gotuj na średnim ogniu, aż bąbelki uformują się na brzegach, od czasu do czasu mieszając.
Removefrom ciepła, przykryć i niech strome 15 minut.
Ubić żółtka, cukier i sok z cytryny w dużej misce, aż będzie gęsta i gładka. Powoli, mieszanka ciepłej śmietany w mieszaninę żółtkową.Powrót krem do tego samego rondla. Wymieszać overmedium ciepła, aż krem zgęstnieje wystarczająco tocoat łyżka i termometr rejestruje 82°, około 6 minut; nie gotować.
Wlać budyń do średniej miski. Wymieszać w 1/4 szklanki limoncello.Schłodzić krem do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Przetwórz budyń w lodówkiwedług instrukcji.
Przenieść do pojemnika; przykryć i zamrozić do 2 dni.Lody w szklankach.
Mżawka z dodatkiem limoncello i podawać.* Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.