Limoncello
Limoncello to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 34 porcjami. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako napój. Mieszanka cukru, wódki, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Limoncello Pound Cake w / Meyer Lemon Curd Filling & kozi ser, tymianek i lukier Limoncello, Limoncello Pops, oraz Limoncello Granita.
Instrukcje
Skórkę z cytryn i umieścić w dużej szklanej butelce lub słoiku.
Wlej wódkę. Przykryć luźno i pozostawić do zaparzenia przez tydzień w temperaturze pokojowej.
Po tygodniu połącz cukier i wodę w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. NIE MIESZAĆ. Gotować przez 15 minut. Pozostawić syrop do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wymieszać mieszaninę wódki do syropu. Przecedzić do szklanych butelek i zamknąć każdą butelkę korkiem.
Pozostawić mieszaninę do 2 tygodni w temperaturze pokojowej.
Do zamrażalnika wstawić butelkowany Likier. Gdy lód jest zimny, podawaj w schłodzonych kieliszkach do wódki lub kieliszkach shot.