Likier Żurawinowy
Likier żurawinowy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury napoju. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 421 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, cukier, wódkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Spróbuj Jak zrobić Likier żurawinowy, Domowy Likier Żurawinowy, oraz Sos Żurawinowy Z Likierem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier i wodę w średnim rondlu; gotuj na średnim ogniu 5 minut lub aż cukier się rozpuści, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i całkowicie schłodzić.
Umieść żurawinę w robocie kuchennym; proces 2 minuty lub do drobno posiekane.
W dużej misce wymieszać mieszankę cukru i żurawiny; wymieszać z wódką.
Wlać mieszaninę wódki do czystych słoików; zabezpieczyć pokrywkami.
Odstawić 3 tygodnie w chłodnym, ciemnym miejscu, wstrząsając co drugi dzień.
Przecedzić mieszaninę żurawiny przez sito wyłożone gazą do miski i wyrzucić ciała stałe. Ostrożnie wlać likier do czystych butelek lub słoików.
Uwaga: Likier może być przechowywany w lodówce lub w temperaturze pokojowej przez okres do roku.