Likier Pomarańczowy Maliny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj likieru pomarańczowego z malinami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 470 kalorii, 4G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cynamon, sól koszerna, ciasto francuskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Babeczki Z Likierem Pomarańczowym, Ciasto Dyniowe Z Likierem Pomarańczowym, oraz Groszek śnieżny z likierem pomarańczowym.
Instrukcje
Wlać maliny do miski i dodać cukier oraz likier o smaku pomarańczowym. Lekko wymieszać. Połowę malin delikatnie rozgnieść widelcem. Przykryć miskę folią i odstawić na około 1 godzinę, aż zmiękną i będą soczyste.
Aby podać, dolną połowę szklanki z łodygą napełnij malinami i łyżką creme fraiche na wierzch, a na wierzch creme fraiche umieść cynamonowe ciastko z uszami słonia.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Połącz 1/2 szklanki cukru i soli koszernej i wlej ją na płaską powierzchnię, taką jak drewniana deska lub marmurowa płyta. Rozłóż arkusz ciasta francuskiego na mieszaninę cukru.
Połączyć 12 szklanek cukru i cynamonu i równomiernie rozprowadzić na cieście francuskim. Tu nie chodzi o posypanie, tylko o równomierną warstwę cukru. Za pomocą wałka do ciasta, lekko rozwałkować ciasto, aż będzie to 13-calowy kwadrat, a cukier jest wciśnięty do ciasta francuskiego na górze i na dole. Wchodzisz na boki placu w kierunku środka tak idą w połowie do środka. Złóż je ponownie, aby dwie fałdy spotkały się dokładnie na środku ciasta. Następnie złóż jedną połowę na drugą połowę, jakby zamykając książkę. Będziesz miał 6 warstw. Pokroić ciasto na 38-calowe plastry i umieścić plastry, pokroić bok do góry, na blasze wyłożone pergaminem.
Piec ciasteczka przez 6 minut, lub aż karmelizowane i brązowy na dole, następnie włączyć z łopatką i piec przez kolejne 3 do 5 minut, aż karmelizowane na drugiej stronie.
Przełożyć do regału do pieczenia w celu ostygnięcia.