Libański Bakłażan Pieczony
Libański pieczony bakłażan może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 2,28 zł za porcję. To danie główne ma 495 kalorii, 30g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mięsa gulasz wołowy, sól, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Libański Faszerowany Bakłażan, Bakłażan faszerowany po libańsku, oraz Bakłażan Libański (Bakłażan Libański).
Instrukcje
Bakłażany pokroić w plastry pół cala; posypać 1 łyżeczką soli i odstawić na 20 minut; osuszyć płyn papierowym ręcznikiem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu; brązowy cebulę i dusić mięso w gorącym oleju. Wymieszać orzechy włoskie i gotować kolejne 2 protokół; zdjąć z ognia.
Ułóż połowę plasterków bakłażana na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali; łyżka mieszanki wołowiny nad warstwą bakłażana. Wymieszać wołowinę z pozostałymi plastrami bakłażana, ziemniakami i pomidorami; doprawić solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bakłażan będzie miękki; około 1 godziny.