Libanais Śniadanie

Libanais Śniadanie
Need a bezmleczny i wegetariański posiłek poranny? Libanais śniadanie może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, bulgur, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Torta śniadaniowa (meksykańska Kanapka śniadaniowa z jajkami, chrupiącą wieprzowiną i fasolą), Wakacyjne śniadanie: Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz (Śniadanie Bez Chleba) Zdrowe Ciasteczka Śniadaniowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż kliny pita w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Lekko posmarować kliny pita 2 łyżkami oleju; piec w 350 przez 20 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Połącz 1 szklankę wody i bulgur w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Odstawić na 30 minut lub aż bulgur będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
5
Bulgur odsączyć przez drobne sito; wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
6
Bulgur umieścić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju, pomidor, pietruszka, cebula, mięta, sok, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i czerwonej papryki; wrzucić dobrze. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PomidorPomidor
SokSok
CebulaCebula
MiętaMięta
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Łyżką szczelinową ostrożnie obniżyć jajka na patelni; gotować 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
9
Odcedzić i opłukać jajka zimną bieżącą wodą do ostygnięcia (około 1 minuty). Jajka obrać ze skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
10
Umieść 1/3 szklanki tabbouleh i 4 kliny pita na każdym z 6 talerzy; top każdej porcji z 1 jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
JajkoJajko
11
Posypać jajka pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
JajkoJajko
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn